Как се развива фонтанът при бебета

Как се развива фонтанът при бебета

Пръчката на бебето е мека кръпка върху главата на новородено бебе, където черепните кости не са кръстосани. Както е известно, преминавайки през родовия канал на майката, черепът на новороденото се деформира, като по този начин улеснява процеса.Как се развива фонтанът при бебета

Меките съединителни тъкани на главата се наричат ​​"fontanel", бебето има шест: големи (или предни), малки (или задни), два странични и два временни. Страничните и патриеви буквили се затварят преди раждането на детето, но големите и малките остават отворени до осемнадесет месеца. Тяхната роля в развитието на бебето е страхотна.

Големият фонтан на бебето е с размери 3х3 см и е на диамантена форма на върха. Осигурява еластичност на черепа при раждане и предпазва мозъка на бебето от удари при падане. Това е особено важно за активните деца, които в първите години от живота си постоянно "падат" на пода и удрят главите си по околните предмети. Еластичните тъкани позволяват на черепа да се деформира при удара, без да нарушава целостта на черепа. Същевременно силата на шока се гаси - по този начин мозъкът на детето остава защитен от сериозни наранявания.

Установено е, че мозъкът на новородено дете расте много бързо през първата и втората година от живота, същото се случва и с черепа. В същото време, фонтанът на бебето постепенно се затваря, т.е. става по-твърд на допир. Стандартът се счита, ако до две години върхът стане гладък и твърд и пулсацията не се изследва.

Вероятно всяка майка забелязала как пулсира пулсирането. Това е нормално явление, не се безпокойте, защото по време на плач при много деца мекият връх леко се изплъзва, натоварва и започва да пулсира. С течение на времето този сайт постепенно ще се понижи и докато се затваря, можете спокойно да си измиете косата, да се грижите за нея и да почерпите детето си.

Много родители се интересуват от въпроса: "На каква възраст трябва да бъде напълно затворен фланеанелът при кърмачетата?" Когато меките тъкани са напълно обрасли, детето трябва да достигне 1,5-2 години. Твърде късното затваряне, както и ранното, оказват неблагоприятно влияние върху здравето на бебето. При ранно снаждане на костите на черепа може да има проблем с вътречерепното налягане.Тези усложнения могат да бъдат избегнати, ако майката по време на бременност няма да контролира неконтролирано калциевите препарати. Те играят роля в развитието на скелета на детето. Не забравяйте да се консултирате с гинеколог, преди да предписвате калциеви витамини. Не е необичайно децата с напълно затворен череп да се раждат. Това винаги е свързано с риска от раждане, както за майката, така и за новороденото. И по-нататъшното здраве на бебето е под заплаха.

По-късно затварянето може да покаже възможни малформации в развитието на бебето. Най-често срещаните - рахит, неправилен метаболизъм, липса на витамин D. Всички тези проблеми могат да се изключат, ако потърсите съвет от педиатър. След прости тестове ще бъде взето решение за по-нататъшно лечение. Лекарят ще предпише необходимите витамини, диета и процедури.

Related news

  • How to always look amazing
  • We study the Motherland. Where is the mound
  • Statuses about the best girlfriend with a sense and depth
  • How to dance Slowly
  • Three Little Pigs: the author. Three Little Pigs, an English fairy tale
  • Как се развива фонтанът при бебета Как се развива фонтанът при бебета Как се развива фонтанът при бебета Как се развива фонтанът при бебета Как се развива фонтанът при бебета Как се развива фонтанът при бебета Как се развива фонтанът при бебета Как се развива фонтанът при бебета Как се развива фонтанът при бебета Как се развива фонтанът при бебета