Imali su modrice ispod očiju djeteta Razlog je vrijedi potražiti kod liječnika

Imali su modrice ispod očiju djeteta? Razlog je vrijedi potražiti kod liječnika

Uočavajući jednog dana da im dijete ima modrice pod njegovim očima, roditelji počinju brinuti se izravno, pokušavajući razumjeti razloge njihova pojavljivanja. Ali ne uvijek prisutnost hematoma ukazuje na neku vrstu bolesti, češće to je malo stresa ili uobičajeno prekovremeni rad.

Fiziološki plava

Malo je vjerojatno da postoje ljudi koji ne znaju da je ispod očiju vrlo tanka koža. Svi brodovi koji prolaze kroz ovo područje izgledaju prozirno, i čini se da su modrice pod očima djeteta. Razlozi za ono što se događa u ovom slučaju bit će beskorisni. Ako promatrate plavu novorođenčeta, najvjerojatnije je njegova osebujnost. Ovaj fenomen može biti uzrokovan genetskom predispozicijom, prekomjernim neredima, kršenjem režima djelovanja i odmora, ili čak zbog pothranjenosti.Imali su modrice ispod očiju djeteta? Razlog je vrijedi potražiti kod liječnika

Ako je nasljednost kriva za sve, onda samo trebate prihvatiti ove mrvice. I u svim drugim slučajevima treba mu pomoć. Ako je vaše dijete već školsko dijete, on pohađa ne samo razrede, nego i razne krugove, i provodi sve svoje slobodno vrijeme pred televizorom ili računalom, onda se ne treba čuditi što su podočnjake pod djetetom. Razlozi za to leže u prekovremenom radu. Nije teško riješiti situaciju: pobrinite se da dijete provede dovoljno vremena na otvorenom, pravilno i potpuno hraniti i spavati najmanje 9 sati dnevno.

Signali tijela

Ali nemojte misliti da nema razloga za zabrinutost ako primijetite modrice ispod očiju djeteta. Razlozi ne mogu biti pokriveni samo prekovremenim radom. Ako vaša beba ima uspostavljen režim, provodi dovoljno vremena na ulici, ne sjede satima ispred zaslona računala ili televizije, onda je vrijedno odlaziti na pedijatra.Dakle, jedan od najčešćih uzroka je anemija. Kao rezultat smanjenja hemoglobina u krvi, koža postaje suha, blijeda, tako da posude postaju vidljive.

Osim toga, modrice su znak helmintičke invazije. Kao rezultat vitalne aktivnosti tih parazita, opijanje se javlja u tijelu, mikroorganizmi spriječiti normalnu apsorpciju vitamina i raznih hranjivih tvari iz proizvoda. Glavni znak bolesti je plava mrlja nježne kože, koja se nalazi ispod očiju. Nemojte se iznenaditi čak i ako dijete ima modrice ispod očiju. Djeca također mogu postati zaražena ascariasisom ili enterobiosisom. Također, plavo pod očima može ukazivati ​​na kronični tonzilitis, alergije, zubobolju ili vegetvaskularnu distoniju.

Mišljenje poznatih liječnika

Pedijatar Komarovsky, čije mišljenje sada slušaju mnoge majke, sugerira da se ovom simptomu treba posvetiti pažnja barem kako bi se ispitala dijete. Dakle, sam po sebi modrice pod očima Komarovsky ne uzima u obzir problem. Ali, istodobno, kaže da je to izgovor da ode liječniku, izradi analizu mokraće, izmeta i krvi, prođe ultrazvuk bubrega i raspravlja o svim rezultatima s pedijatrom.

Ako su modrice jedva vidljivi, ali povremeno postaju izraženije, a u drugim slučajevima praktički nestaju, onda, najvjerojatnije, to nije znak bilo kakvog problema. Mali nedostatak sna, malo stresa ili dodatni sat na računalu može uzrokovati modrice pod očima djeteta. Razlozi za njih lako se uklanjaju, glavna stvar je dati vašem nasljedniku malo više pažnje i slijediti svoje slobodno vrijeme.

Related news

  • What to do in the autumn Interesting activities
  • A dream interpretation: in a dream, to see paper money - what for
  • Cadastral valuation of land plots: procedure, methods and results
  • Gagarins Cup (hockey). Who won the Gagarin Cup
  • Legends of Eisenwald: walkthrough
  • Imali su modrice ispod očiju djeteta Razlog je vrijedi potražiti kod liječnika Imali su modrice ispod očiju djeteta Razlog je vrijedi potražiti kod liječnika Imali su modrice ispod očiju djeteta Razlog je vrijedi potražiti kod liječnika Imali su modrice ispod očiju djeteta Razlog je vrijedi potražiti kod liječnika Imali su modrice ispod očiju djeteta Razlog je vrijedi potražiti kod liječnika